Munkakerülő kerestetik!

Munkakerülő játékok

Az élet túl rövid és túl sok a flashjáték. A Munkakerülő segít eligazodni, itt minden nap találsz valamit, amivel munka vagy tanulás helyett játszhatsz.

Utolsó kommentek

  • bonesej: There are particular dissertation web-sites through the world wide web to make risk-free apparentl... (2023.06.14. 20:14) Aaaaaaaargh!
  • bonesej: There are particular dissertation web-sites through the world wide web to make risk-free apparentl... (2023.06.14. 20:12) Ugráljunk és gyakjunk pókokat!
  • JamesLaim: There are numerous dissertation online sites on the internet are living grab unsurprisingly identi... (2023.02.16. 12:43) Húzd meg jobban
  • JamesLaim: There are numerous dissertation online sites on the internet are living grab unsurprisingly identi... (2023.02.16. 12:42) Ugráljunk és gyakjunk pókokat!
  • hogede: There are numerous dissertation websites on-line because you additionally obtain obviously stated ... (2022.11.22. 11:10) Legyél te is olimpikon!
  • Utolsó 20

Címkék

5 (1) 8bit (1) addiktív (34) akció (110) amegfejtésbennevanahtmlkódban (1) android (3) angol (12) anti lövegtornyos (1) armorgames (1) asszociációs (3) átváltozós (1) autós (7) autós-kikerülős (1) autóverseny (12) benoke98 (1) besztof (1) betűs (7) billiárd (1) box (2) búcsú (1) celeb (1) click (1) cockieclicker (1) csak 18 éven felülieknek (1) csapat (1) cső (1) cukiság (65) curse (1) dagatt (1) dark (1) darkcolumbo (1) demo (4) disztroj (167) egér+WASD (1) egygombos (6) egyklikkes (15) egyperces (25) elastomania (1) elgondolkodtató (20) elma (1) endless (1) építkezős (7) érdekesség (6) escape room (15) ez kifogott rajtam (3) facebook (4) faltenisz (1) faltörő (1) fantasy (7) fejléc (1) fejlesztős (27) fejtörő (1) figyelemjáték (13) fizetős (1) flipper (2) foci (4) földönkívüli (2) főzőcskézős (2) fps (2) gépelős (6) golyó (1) gonoszpiroscsapatos (1) gyerekeknek (27) háborús (1) hajigálós (20) harcolós (7) helikopteres (1) hidden object (10) horror (10) html (1) húsvét (1) időgyilkos (2) ios (4) istenes (1) jójódenemrossz (1) kajás (1) kaland (72) kalapos (1) kalóz (3) karácsony (8) kártyás (8) kattingatós (5) kémia (1) képregény (1) kereskedős (3) kétgombos (1) kincses (1) king (1) királylány (1) kísérletezős (4) kockajáték (1) könnyenmeghalós (1) kovács (1) középkor (2) közlemény (21) közösség (12) kretén (37) különbségkereső (18) kvíz (6) labda (1) labirintus (2) láncreakció (4) letöltős (2) levelup (1) (1) logikai (375) logisztikai (8) lovag (1) lövegtornyos (43) lövöldözős (128) ludum dare (4) macis (1) magyar (20) mahjong (1) mario (5) mászkálós (2) meghal (1) meghalós (1) memória (4) menedzser (10) mese (1) mesterlövés (2) mesterlövész (3) minimalista (53) mobil (4) morbid (1) motoros (1) mozi (2) multiplayer (2) mushroom (1) nagymellű (1) négyzetrácsos (1) nemjáték (10) nemszemétparaszt (1) nitrome (19) nosztalgia (9) növesztős (2) nyeremény (5) nyomozós (2) nyugtató (8) oktató (1) olimpia (1) pályázat (12) pixel (6) platform (13) plencvéeszombisjáték (1) poénjáték (3) pointnclick (127) puzzle (1) reklám (1) relax (6) repülő (1) retro (25) ritmusjáték (6) robot (1) rpg (7) rts (1) sandbox (2) sárkányos (1) savetheworld (1) scifi (13) shockwave (2) shooter (1) space (2) sport (13) stratégia (90) streetview (1) sudoku (1) szavazás (3) szemétparaszt (84) széprajz (1) szerencsejáték (2) szerepjáték (9) szimulátor (3) szőke (1) születésnap (12) tank (2) társasjáték (1) tetris (6) torony (1) tűz (1) ugrálós (38) ügyességi (469) újrakezd (1) űrhajó (1) űrhajós (3) várvédő (34) verekedős (7) véres (11) vicces (32) víz (1) warcraft (1) wasd (1) western (3) windowsphone (1) worms (1) zenei (11) zombis (44) zongora (1) Címkefelhő

Elementáris posztkavalkád

Nosztalgiahét - ötödik felvonás
2012.03.23. 12:00 robertsoron

Így a hét vége felé - fránya szombat - már jó pár játék terítékre került a nosztalgia posztokban, de igyekeztem összegyűjteni még néhányat, amelyek számomra nagyon emlékezetesek a KMK-ról. Hajdanán úgy jelentkeztem a szerkesztői állásra, hogy Stöki kérte, próbáljam összegyűjteni azokat a játékstílusokat, amelyek a legjobban fekszenek nekem. Ehhez híven próbáltam most összeszedni a számomra legjobb, legszórakoztatóbb vagy épp legrafináltabban élvezetes gémeket. Azonnal bevillant egy pár igazán jó kis remekmű, de azért végigpörgettem a posztokat. Az eredmény közel 50 volt úgy, hogy vasszigorral állapítottam meg a szűrőfeltételeket :D Ezután jött a kihívás, hogy próbáljam lecsökkenteni ezt a számot, ami nem volt nagyon egyszerű. A tanulság az, hogy a blog nagyon sok igazán kiváló és változatos játékokkal foglalkozott, amiért csak még inkább büszkék lehetünk rá ebben az ünnepi hangulatban :)

Most pedig megpróbálom nagyon röviden - műfajokba sorolva - ismertetni ezt a listát, hátha néhányan újra kedvet kapnak, hogy elővegyék őket.

Mindig is nagy kártya őrült voltam, de az első fless élményt a Castle Wars-tól kaptam, ami egyben az "egyszerű, de nagyszerű" elvű játékok ékes példája is. Igazán izgalmas volt, de a komplexebb kártyajátékok iránti igényeimet nem elégítette ki. Erre megoldásként érkezett a Necronomicon, amely teljesen új színt hozott a már megszokott stílusba, és még rátett egy lapáttal, hogy a kongás acsik megszerzése nem volt egy mindennapi feladat. A csúcsot nálam mégis toronymagasan egy igazi időrabló játék vezeti, aminek a neve nem más, mint Elements :) Igazi örök darab, amelyet talán soha nem felejt el az ember, ha egyszer játszott vele!

Miután szépen átvettük a kártya-ABC legfontosabb betűit, rátérnék egy másik stílusra, amiből noha nagyon sok megoldás készült, mégis egyet szeretnék megemlíteni. Megismerkedésem a Bloxorz-zal igazi pofon volt az élettől, és megfogalmazódott bennem két kérdés, hogy erre miért kellett ennyit várni, illetve mi jöhet még ezután? Az elsőre azóta sincs válaszom, a másodikra is csak egy sejtésem van, hogy ennél nem lesz - lehet -  jobb.

A logika után térjünk egy sokkal könnyedebb műfajra, amelynek egyik kivételes gyöngyszeme a Jelly Battle. Röviden a gumiember ámokfutása multiban. És ha már keverék és disztroj, akkor nem szabad megfeledkezni a milliós sebzéseket is produkáló kis zombinkról. A Sonny nagyon jól párosítja a szerepjáték elemeket, egy cseppnyi stratégiát és a színtiszta pusztítást! Már csak azért megéri vele játszani, hogy átéljük azt az örömöt, amikor végre hét számjegyű sebzést sikerül produkálni, a sztori és a látvány már csak hab a tortán. De ha ez még nem volna elég, akkor itt van két várvédős/várfoglalós, amiben eléggé kiélhetjük magunkat, ha hentelni szeretnénk egy kicsit. Az Epic War 3 az EW sorozat egyik kedvenc darabja, ahol a hősünk titánokkal és sok más lénnyel bekeményítve taposhatja ki az utat az ellenséges várakig. Ennek kicsit fordított változata az Agony: The Portal, ahol egyedül kell szembeszállni a temérdek ellennel, és Godlike kombókkal sorozni őket. Mindkettő vegyít szerepjáték elemeket a játékba, és bár a sztorira nem fektetnek hangsúlyt, az erős leveláp miatt támogatja az újrajátszás lehetőségét. Az Agony esetében nagyon jól eltalálták a survivor módot, mert órákat el lehet vele lenni anélkül,  hogy észrevennénk az idő múlását.

Ha már szerepjátékról esett szó, akkor itt az ideje megemlíteni a Hands of War című remeket, amelyet már komolyabban nevezhetünk RPG stílusúnak, azon belül is a Hack&Slash kategóriába sorolnám. Merész próbálkozás, de mi köszönjük, hogy ilyen formába sikerült önteni. Egy korábbi játék is sokra vitte ebben a kategóriában, ami az erősen addiktív kategóriába tartozik. Ez nem más mint a Monster's Den, amelyben akár a végtelenségig is fejleszthetnénk a csapatunkat, amire a játék során nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha biztosan tovább szeretnénk jutni. És aki emlékszik a túlélő módra, annak beugranak azok a taktikázások, amelyek igazi alapkövei ezeknek a játékoknak.

Még nagyon röviden szeretnék egy-két szót ejteni arról a két stratégiai játékról, amelyek amennyire egyedire sikerültek, annyira sikeresek is lettek a nagyközönség előtt. Az egyik egy igazi agytrösztös világmeghódítós fajta, a MasterMind: World Conqueror. A játékban egyszerűen minden a helyén van ahhoz, hogy valóban egyeduralkodóvá váljunk és közben egy pillanatra sem fogunk unatkozni. A másik pedig egy olyan alfajba tartozik, aminek gondolkoztam a nevén, de egyszerűen nem tudtam kitalálni (kommentekben kérem az ötleteket rá). Ez pedig nem más mint a Warlords, amiben több tucatnyi ütközetre kerül sor a legkülönbözőbb egységeket felhasználva, míg végül sikerül elfoglalnunk a teljes kontinenst.

A végére maradt egy kis platformos ügyességi logikai katyvasz, ami egyébként távol áll tőlem, de a SHIFT még engem is teljesen megfogott. Annyira jó, hogy csak azt tudom javasolni, hogy mindenkinek meg kell tudnia, hogyan kell váltani ;)

És még egy legeslegutolsó játék, ami igazi felüdülés az ügyességi sportjátékok között, a Hit the Jackpot 2. Nekem annyira addiktív volt, hogy addig nem tudtam leállni, míg minden lövést nem maxoltam, és mégis annyira pihentető kis szösszenet, hogy nem tudok rá rosszat mondani.

Tudom, hogy így is bő lett a listám - nyugodtan vessetek meg érte -, de ezeket a játékokat tartom a legjobbaknak, amelyek jórészt forradalmasítottak egy-egy játékstílust, vagy teljesen újat vezettek be a flash gémek birodalmában, és amelyekről mindenképp szót kell ejteni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkakerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr204332777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daemer Black 2012.03.23. 16:43:36

Szerintem a Wawlords-hoz hasonlókra a "sávos hadvieselés" illene.
süti beállítások módosítása